Nyomtatás

E-hozzáférhetőség

Ez a weboldal a web standardjain alapul, hogy az oldalakhoz a fogyatékkal élők (vakok és csökkentlátók, mozgáskorlátozottak, szellemi fogyatékosok, stb.) is hozzáférhessenek, és teljes mértékben kompatibilis a technikai segédeszközökkel (Braille-írás, képernyőolvasó, egér nélküli navigálás, stb).

Alternatív stílusok

A weboldal alternatív stíluslap-rendszerrel készült, ami lehetővé teszi, hogy beállított navigációs preferenciáitól függően tekintse meg és nyomtassa ki az oldalakat.

W3C szabványok betartása

A HTML kód megfelel a HTML5 specifikációnak. A teszteléshez használt HTML validátor: W3C ; a CSS kód megfelel a CSS3 specifikációnak.

Hozzáférési szabályok

A jelenlegi verzióban a Talentéo weboldal a következőtől származó WCAG 2.0 verziójú hozzáférési ajánlásoknak felel meg: W3C . A választott kritériumok JavaScript nélkül képek nélküli hozzáférést és a billentyűzetről információveszteség nélküli navigálást biztosítanak. Ha bizonyos nem végrehajtott kritériumok a legkisebb kellemetlenséget is okozzák Önnek navigálás során.

Képek

A fontosabb képekről szöveges ekvivalens áll rendelkezésre az ALT attribútummal, ha a szöveg nem nem írja le pontosan, hogy mit ábrázol. A kevésbé fontos képek ALT attribútuma üres. Az oldalak beállítása során nem használunk láthatatlan képeket. Csak akkor alkalmazunk képeket, ha az adott információ átadására nem létezik semmilyen XHTML elem.

Szerkezet és megjelenés

A CSS pozícionális tulajdonságainak használata a megjelenés és a tartalom teljes elkülönítésével lehetővé teszi, hogy a dokumentumok a CSS-en kívül megőrizzék összefüggő rendszerüket. :

  • Cím, tartalmak, menük;
  • A weboldal a cikkeket témánként csoportosítva tartalmazó részekből áll;
  • a weboldal szerkesztése kizárólag külső stíluslapokon alapul;
  • az oldalakat megfelelő rendben alkalmazott h1.h6 címek segítségével strukturáltuk;
  • a tétellistákat alkotó információkat ul, ol és dl elemek segítségével jelöltük meg;
  • a megjelenés stílusa az egész weboldalon összefüggő, mivel csak egyetlen stíluslapot használtunk.

Szkriptek

A weblapon használt ritka ügyfélszkriptek nem szolgálnak semmilyen, a navigációhoz vagy az oldalak megtekintéséhez nélkülözhetetlen funkciót. Ezek JavaScript támogatás nélkül is hozzáférhetők. A karakterek átméretezése, amely lehetővé teszi a karakterek megjelenő méretének módosítását, az oldal formázását, nem abszolút (pixelek), hanem  relatív egységek alkalmazásán  alapul („em” és százalékok). A karakterek mérete az Ön böngészőjének menüjében (Megjelenítés, szöveg mérete) vagy az egér (CTRL vagy Alma billentyű és az egér kereke) segítségével növelhető vagy csökkenthető.

Navigálás és hivatkozások

A honlaptérkép mindegyik oldalról hozzáférhető; a navigációs menük az információk struktúráját tükrözik. a weboldal egészéhez állandó hozzáférést biztosítanak; a megjelenő hivatkozásokat logikusan és strukturálisan csoportosítottuk. Az egyes hivatkozásokat kinyomtatható karakterekkel választottuk el, hogy az azokat kezelő technológiák ne keverhessék össze őket.