Nyomtatás

Miért használjunk téli gumit?

Válassza a biztonságot: Amikor elkezdődik a hideg évszak, szereltesse fel a téli gumikat.

Télen az utak mindig sokkal kevésbé biztonságosak, mint nyáron: a tapadás jóval gyengébb a behavazott, jeges vagy egyszerűen csak nedves úton.
A nyári gumi olyan jellemzőkkel rendelkezik, hogy teljesítménye 7°C alatt romlik, ezért célszerű a gépkocsit ilyenkor téli gumikkal felszerelni.

A téli gumikat a téli körülmények közötti használatra tervezték:

  • minden típusú talajon: havas, kisebb vagy nagyobb mértékben jeges, vagy egyszerűen csak nedves vagy igen vizes úton, magasabban álló vízben, de hideg, száraz úton is…
  • mindenféle téli légköri viszonyok között: szitáló vagy heves esőben, nedves, vagy épp ellenkezőleg igen száraz hideg időben, stb.
  • vagy igen alacsony hőmérsékleten.

A téli gumi csökkenti a vízencsúszás (aquaplaning) veszélyét, különleges mintázata révén, amely kiszorítja a gumi alá kerülő vizet. Sokkal jobb tapadást, és kiváló vonóerőt biztosít a nyári gumikénál mélyebb mintázata segítségével.

A téli gumik mintázata emellett sokkal több lamellát tartalmaz, mint a nyáriaké, hogy jobban belekapaszkodhasson a hóba. Végül a téli gumik különleges, szilíciumdioxid-tartalmú gumikeverékből készülnek, amely jobban megfelel az alacsony hőmérsékletnek, és jobb fékezést biztosít.

Téli gumi választék