Nyomtatás

Válasszon az évszaknak megfelelő gumiabroncsot!

Nehéz időjárási körülmények között inkább téli gumikat szereltessen az autóra. 7°C alatt mind a négy kerékre szereltessen téli gumit.

Válasszon téli gumit

 Nehéz időjárási körülmények között inkább téli gumikat szereltessen az autóra.

7°C alatt mind a négy kerékre szereltessen téli gumit. Ez az a hőmérséklet, amelyen a nyári abroncsok anyaga megkeményedik, és veszít tapadóképességéből. A téli gumikat a téli körülmények összességére tervezték: nedves, felázott, behavazott és jeges útfelületre. Az autó téli gumikkal való felszerelése biztonsági kérdés az Ön és környezete számára.

A KLEBER téli gumikkal csökkentheti féktávolságát és növelheti biztonságát.
A téli gumik mintázata és a természetes kaucsuk magasabb aránya akár 50%-kal is csökkentheti a féktávolságot. Egy havas úton 50 km/h sebességgel haladó személyautónak nyári gumikkal 48 méterre van szüksége a megálláshoz, téli gumikkal azonban csak 24 m-re. Ezen érdemes elgondolkodni…

Az elterjedt tévhittel szemben a téli gumik nem kopnak gyorsabban, mint a nyáriak!

Télen erősen ajánlott mind a négy gumit télire cserélni. Ha csak két téli gumit használ, téli körülmények között megváltozhat az autó úttartása.

Egyes európai országokban kötelező a téli gumik használata. Mielőtt útnak indul, győződjön meg arról, hogy megfelel-e a helyi előírásoknak.

Válasszon nyári gumit

A tél elmúltával szereltessen fel nyári gumikat!