Nyomtatás

A nyomásmeghatározása

Tartsa be az előírt nyomást!

Az Ön gumiabroncsai a megfelelő nyomásra fújva a lehetséges legnagyobb biztonságot és élettartamot valamint optimális üzemanyag-fogyasztást biztosítanak.

Ellenőrizze a gumik nyomását hideg állapotban (ha a gépkocsi már legalább két órája nem futott, vagy kevesebb mint 3 km-t futott lassú tempóban). Ha a gumik az ellenőrzéskor melegek (azaz, ha az elmúlt két órában vezették a járművet, vagy megtettek néhány kilométert nagy sebességgel), az ajánlott nyomáshoz adjon hozzá 0,3 bart.

Meleg gumikból soha ne engedjen ki levegőt. A biztonság fokozása, a takarékosság és a gumik élettartamának növelése érdekében ne mulassza el a nyomás ellenőrzését!

Ha autópályán utazik, vagy nehéz terhet szállít, ne felejtse el a nyomást a gyártó utasításai (felhasználói kézikönyv, a nyomást jelző címke) szerint módosítani.

A gumik nyomását legalább havonta, illetve minden hosszabb út előtt ellenőrizni kell.

Ne feledkezzen meg a pótkerékről sem!

A túlságosan alacsony nyomással történő vezetés veszélyeinek elkerülése érdekében vegye észre az esetleges problémákat, míg nem késő. A megfelelő guminyomás az, amit a gumiabroncs és a jármű gyártója közösen határoz meg. Ezek a jelzések a jármű felhasználói kézikönyvében vagy a járművön (ajtóoszlop, üzemanyag-betöltő fedele, kesztyűtartó, stb.) találhatók.

A guminyomást nitrogénnel történő fújás esetén is gyakran ellenőrizni kell.