Nyomtatás

Biztonságos vezetés téli abroncsainkkal

Télen a heves esőzések, jég és havazás növeli a veszélyeket az utakon. Azért, hogy télen is biztonságban és magabiztosan vezethessünk, fontos, hogy a legmegfelelőbb abroncsot használjuk. Akár a KLEBER Krisalp HP3 vagy a KLEBER Quadraxer 2 abroncsot választ, mindenképp jó döntést hoz, amiben nem fog csalódni!

Ha az alpesi területen él, ahol a hőmérséklet gyakran fagypont alatt van, akkor a KLEBER Krisalp Hp3 abroncsunkat ajánljuk az októbertől márciusig tartó időszakra. Megbirkózik a téli körülményekkel, és jobb teljesítményt nyújt nedves úton(1)  és havon(2). Mi több, 3PMSF* és M+S** jelölésekkel is rendelkezik, ami azt bizonyítja, hogy különösen nagy hatékonysággal fékezhetünk vele havon. Továbbá esőben az egyik legjobban teljesítő abroncsok közé sorolták a kategóriájában, ahogy azt a B osztályzat is mutatja(3).

A maga részéről a KLEBER Quadraxer 2 egy négyévszakos abroncs. Így a legjobb választás, ha Ön olyan régióban él, ahol nem túl zord a tél, egész évben megbízható, biztonságos vezetést nyújt. Mi több, nem kell az abroncsot cserélni minden szezon kezdetén. Az AutoBild magazin tesztjén(4) első helyezést ért el havas felületen való fékezés kategóriában, továbbá téli minősítéssel, 3PMSF* és M+S** jelölésekkel rendelkezik. Nedves úton(7) is kiváló teljesítményt nyújt, amit a B osztályzat is mutat (6): féktávolsága 1,4 méterrel csökkent a versenytársak átlagához képest(8). Ezen felül 17,000 km-rel többet tehetünk meg a KLEBER Quadraxer 2 abroncsokkal, így pénzt is takaríthatunk meg anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk a biztonságért cserébe.

THE URVIC TOUCH

A „csúszda” minták és V alakú forgásirányú mitázat a KLEBER Krisalp HP3-nál és a Quadraxer 2 abroncsoknál megtalálható, annak érdekében, hogy a víz könnyebben áttörjön, így csökkentve az aquaplaning kockázatát.

Ha ez nem innováció, akkor mi az?

* Marking 3 Peak Mountain Snow Flake.

** Mud & Snow.

1- A nedves felületen mért fékút 2, 2 méterrel csökkent, ami 6%-kal kevesebb, mint az előző generációs KLEBER Krisalp HP2 (205/55 16 91H) esetében. Michelin belső tesztje alapján, 2014. december - Ladoux Technológiai Központ.

2- A fékút 4%-kal csökkent, ami 1 méternek felel meg, valamint az elindíthatóság havon 5%-kal jobb, mint az előző generációs KLEBER Krisalp HP2 (205/55 16 91H) abroncs esetében. Michelin belső tesztje alapján, 2015. december és 2016. január között, Ivalo tesztpálya.

3- Abroncscímkézés osztályzata C-ről B-re javult, az előző generációs KLEBER Krisalp HP2 abroncshoz képest. Forrás: Product Tracking Report 2015. augusztus

4-5  Középkategóriás versenytársak átlagával összehasonlítva. Középkategóriás versenytársak: FULDA MultiControl, HANKOOK Kinergy 4S, UNIROYAL All Season Expert, FIRESTONE MultiSeason.

6- Abroncscímkézés osztályzata frissítés C-ről B-re javult, az előző generációs KLEBER Quadraxer abroncshoz képest. Forrás: Product Tracking Report 2015. augusztus

7- Az előző generációs KLEBER Quadraxer abroncshoz képest 5%-kal csökkent a fékút. Michelin belső téli tesztje alapján, 205/55 16 91H méreten, 2014. decemberében.

8- Az AutoBild által végzett független tanulmány alapján, melyben 10 négyévszakos abroncsot hasonlítottak össze prémium- és középkategóriában, 205/55 R16 méreten. Megjelenés: 2016. szeptember 30.