Nyomtatás

A boxer a KLEBER kabalája

Ismerje meg a KLEBER boxer eredetét!

Hűséges társ

Urvic, chien boxer mascotte de KLEBER

A boxer először 1971-ben jelent meg a márka kommunikációjában: ő volt a reklámkampány sztárja, és egyértelműen illenek rá a KLEBER gumik minőségi jellemzői.
A boxer a márka kabalájává válik.

Miért választottuk a boxert? Fizikai és pszichológiai tulajdonságai hasonlóak a KLEBER gumik fizikai és műszaki jellemzőihez.

  • Hűséges állat, a család barátja.
  • A boxer csupa izom, igazi „gumikutya”.
  • Őrködik gazdája biztonsága fölött, és megvédi, ha támadás éri.
  • A boxer olyan kutya, amely figyelmeztet, jelez, mielőtt reagál. Mindig megőrzi az uralmat a helyzet fölött, és soha nem veszíti el a fejét.

A boxer nem csak azért kapcsolható a KLEBER gumikhoz, mert „harapja az utat”, ahogy az akkori kommunikáció hangsúlyozta.

A boxer jellegzetességei…

masszív, izmos, hajlékony, mozgékony, gyors, aktív, előkelő, elegáns, engedelmes, hűséges.
… éppen úgy, mint a KLEBER gumik !

Reflektorfényben a boxer

Urvic, chien boxer mascotte de KLEBER
1971

A boxer először jelenik meg a KLEBER kommunikációjában. A márka emblémája egy televíziós, sajtó-, és plakátkampányban Pérou Habert des Bastidans lesz.

1972

A boxer első rajzos ábrázolásai a Contact KLEBER magazin 20. számában.

Pub TV chien mascotte KLEBER
1973

Új tévékampány a V10 S gumi piacra dobásakor.

1984

A KLEBER boxer visszatérése a tévébe hosszú távollét után, megerősítve a márka előtérbe kerülését.

Pub TV chien boxer mascotte KLEBER
1985

A KLEBER boxer a márka innovációit hozza magával. Feladata, hogy felhívja a figyelmet a „széles vállú” abroncsokra, és támogassa piacra dobásukat.

1987

Harminc másodperces tévés reklámfilm, sokkal hosszabb és teljesebb, mint a korábbiak, amely a boxert és a KLEBER C50 H gumit mutatja mozgásban, váltogatva, hogy érzékeltesse a KLEBER gumik és a boxer jó tulajdonságai közötti párhuzamot.
Rádiós reklámspotok is sugárzásra kerülnek a hosszú autós utazások során a következő üzenettel: „Nehezére esik az utazás? … KLEBER, a gumiabroncs, amellyel könnyen megy”.

KLEBER des pneus de grande race
1988

Ebben az évben öt boxert — érmékkel borított franciaországi győzteseket — használnak a reklámfilm forgatásánál. A film sztárja, Sultan tette a legnagyobb szolgálatot társaival és dublőreivel együtt.

1991

A kis boxerek szédületes sikert aratnak a viszonteladóknál. Hatalmas kampány indul „Nyerő boxerek” címmel.

Urvic chien boxer mascotte KLEBER
1995

Ebben a kampányban, amely a KLEBER dolgozóira helyezi a hangsúlyt, a boxerek a korábbiaktól eltérő árnyalatot hoznak, érzelmesebbek és ugyanakkor humorral fűszerezettek, de közben ugyanúgy profizmust sugallnak.

1996

A DR 503 és DR 553 gumik piacra dobása egy eredeti eladáshelyi reklámmal: egy életnagyságú kutyával.
2009-ben új sorozat készül, még élethűbb ábrázolással.

2007

A kétezres évek elejének csendje után a KLEBER kutya 2007-ben új üzenettel tér vissza hivatalosan a márka médián kívüli kommunikációjába: „KLEBER, bizalom nap mint nap” . A márka emblémája Urvic des Gorges d’Héric lesz.

Bryane és Burton is megjelenik

2007-ben Bryane, Urvic unokatestvére válik a KLEBER kabalájává. 2011-től Burton kölcsönzi képét a márka image-éhez, különösen a főbb vizuális megjelenéseknél.

A boxer minden formájában

A boxer, a KLEBER emblematikus kabalája számos alkalommal kölcsönzi képét reklámtárgyakhoz a legváltozatosabb formákban: plüssállatka, pendrive, stb.